Opiskelijakunta ja järjestötoiminta

Oamkin opiskelijajärjestöt

Oulun ammattikorkeakoulussa toimii opiskelijajärjestöjä, jotka keskittyvät oman koulutusalansa opiskelijoiden asioiden ajamiseen ja yhteishengen luomiseen yhteistyössä opiskelijakunta OSAKOn kanssa. Jokaisella kampuksella on yksi tai useampi opiskelijajärjestö. Osa opiskelijajärjestöistä tarjoaa myös myymälä- ja kahvilapalveluja. Opiskelijahaalarit, joista ammattikorkeakoulun opiskelijat tunnistavat toisensa opiskelijatapahtumissa, voit hankkia oman alasi koulutusalajärjestöltä.

Kultti ry

Kultti ry on kulttuurialan – musiikin, tanssin ja viestinnän – opiskelijoiden ikioma koulutusalajärjestö. Kultti valvoo etujasi ja mikä tärkeintä, järjestää aktiviteetteja sekä koulupäivien aikana että vapaa-ajalla.

Liittymällä OSAKOon voit samalla liittyä maksutta Kultti ry:n jäseneksi ja saada Kultin jäsenedut. Jäsenyydestä on paljon hyötyä: saat esimerkiksi kulttuurialan viininpunaiset haalarit halvemmalla!

Kotkantien kampuksen kulttuurialan toisesta kerroksesta löytyy opiskelijatila, jossa Kultti myy kahvia ja teetä opiskelijaystävälliseen hintaan. Opiskelijatilasta löytyy myös tietokoneita, mikro ja jääkaappi, jotka ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Mikäli väsymys pääsee yllättämään, löytyy sieltä sohvia, joilla voi ottaa pienet torkut vaikka kesken koulupäivän!

Kultti järjestää monenlaista kivaa tapahtumaa lukuvuoden aikana. Perinteisiä, jokavuotisia tapahtumia ovat esimerkiksi syksyllä järjestettävä rastisuunnistus ja Paskiaisrieha talvella. Keväällä avataan grillikausi yhdessä luonnonvara-alan koulutusalajärjestön kanssa. Kultin toimintaan kuuluvat oleellisena osana myös saunaillat sekä erilaiset tempaukset koulupäivien aikana, kuten nyyttärit opiskelijatilassa.

Kultin toimintaa pyörittävät hallitus ja toimihenkilöt, joka valitaan syksyisin vuodeksi kerrallaan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Kultin toimintaan – hallituksen jäsenenä tai osallistumalla aktiivisesti toimintaan. Tavataan siis käytävillä, opiskelijatilassa ja yhteisissä tapahtumissa! Tulehan nykimään hihasta, kun tulee asiaa.

Parhaiten kulttilaiset kuitenkin löytää Kultin toimistosta, joka sijaitsee opiskelijatilaa vastapäätä. Toimistolta saat opiskelijakortit, lukuvuositarrat, tapahtumaliput sekä apua ja tukea askarruttaviin asioihin. Toimisto on auki tiistaisin ja torstaisin. Voi sinne huvikseenkin tulla porisemaan, juttuseuraa nimittäin löytyy aina!

Oamkin kulttuurialan opiskelijat ry (Kultti)
Kotkantie 1, 90250 Oulu
kultti@students.oamk.fi
www.facebook.com/kulttiry
Haalarien väri: viininpunainen

Luva ry

Kotkantien kampus: luonnonvara-alan koulutus

Luva ry on Oamkin luonnonvara-alan opiskelijoiden koulutusalajärjestö. Luonnonvara-alalla opiskellaan maaseutuelinkeinoja (agrologi). Luva ry:n hallitus ja jäsenet ovat opiskelijoita. Jäseneksi voi liittyä samassa yhteydessä, kun liittyy opiskelijakunta OSAKOn jäseneksi. Luvan jäsenyys on ilmaista.

Luva järjestää tapahtumia yhdessä OSAKOn ja muiden koulutusalajärjestöjen kanssa, mutta myös omia saunailtoja ja retkiä. Lisäksi Luva osallistuu muiden agrologiopiskelijoiden vuosittain järjestämiin Syyskisoihin sekä Nuijaturnaukseen. Syyskisoissa lajina on perinteisesti sähly ja Nuijaturnauksessa lentopallo. Pelaamisen lisäksi olennaisena osana on verkostoituminen, sillä kokoontuuhan kisoissa saman katon alle toistasataa saman alan opiskelijaa ympäri Suomen.

Suurella kampuksella koulutusalajärjestön ääni pyritään saamaan kuuluviin myös päättävälle taholle asti. Luva ry huolehtii monista opiskelijan arkeen kuuluvista asioista ja toimii opiskelijoiden äänitorvena tutkinto-ohjelmien ja luonnonvara-alan koulutuksen kehittämisessä.

Tule rohkeasti käymään toimistollamme Kotkantiellä ja nauttimaan kuppi kahvia! Kerromme mielellämme lisää toiminnastamme ja vastaamme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Seuraa meitä myös somessa!

Oulun ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan opiskelijat Luva ry
Kotkantie 1, 90250 Oulu
luva.hallitus@gmail.com
www.facebook.com/luvary
Instagram: Luvaryvirallinen
Haalarien väri: metsänvihreä ja viljankeltainen

OSASTO ry

Kontinkankaan kampus: sosiaali- ja terveysalan koulutus

OSASTO ry on kaikkien sosiaali- ja terveysalaa opiskelevien koulutusalajärjestö, joka tekee tiivistä yhteistyötä opiskelijakunta OSAKOn kanssa ja tarjoaa palveluitaan opiskelijakunnan jäsenille palvelupisteellään. Samalla kun liityt opiskelijakunnan jäseneksi, voit helposti liittyä myös OSASTOon klikkaamalla rastin ”Haluan liittyä koulutusalajärjestöön” -ruutuun. Liittyminen yhdistykseen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään.

Tavoitteenamme on huolehtia siitä, että opiskelusi sotella on mukavaa. Pyrimme kehittämään soten yhteisöllisyyttä järjestämällä erilaisia tapahtumia ja mukavia yllätyksiä opiskelupäivien piristykseksi. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden koulutusalajärjestöjen kanssa, tästä hyvänä esimerkkinä jo legendaksi muodostuneet Otetta Sotesta -bileet yhteistyössä OTE ry:n kanssa.

Palvelupisteemme sijaitsee Kontinkankaan kampuksella, Louhi-rakennuksen pääaulassa. Toimiston aukioloajat selviävät parhaiten Facebookista tai toimiston ovesta. Jaamme toimistolla OSAKOn opiskelijakortteja ja -tarroja sekä myymme tapahtumalippuja, haalareita ja haalarimerkkejä. Kaikissa mieltä askarruttavista kysymyksissä voit kääntyä meidän puoleemme, autamme mielellämme!

Toimintamme kaipaa vuosittain uusia tekijöitä ja ajatuksia, olet tervetullut mukaan toimintaamme milloin vain! Yhdistyksen hallitus valitaan vuoden lopussa, toimintaan voi liittyä myös varajäsenenä tai toimihenkilönä. Emme ole suljettu osasto, vaikka toimintaan vaaditaankin tervettä hulluutta!

OSASTO ry
Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4, 90220 Oulu
osasto.ry@gmail.com
www.facebook.com/OSASTOry
Haalarien väri: Viattoman valkoinen

OTE ry

Kotkantien kampus: tekniikan alan koulutus

Oamkin tekniikan opiskelijat OTE ry on jäsenmäärältään suurin koulutusalajärjestö Oulun ammattikorkeakoulussa. Yhdistys ajaa tekniikan opiskelijoiden asioita ja etuja, niin kouluun kuin myös opiskelijakuntaan päin. Jäseneksi pääset samalla, kun liityt opiskelijakunnan jäseneksi ja muistat rastittaa pienen kohdan "Haluan liittyä maksutta koulutusalajärjestöön". Jäseneksi liittymällä saat useita rahanarvoisia etuja, muun muassa 20€ alennuksen haalareista. Yhdistyksellämme on Kotkantien kampuksella myymälä, jossa myydään mm. opiskelutarvikkeita, kirjoja, makeisia ja virvokkeita sekä tietenkin yhdistyksen haalareita ja haalarimerkkejä. Näiden lisäksi OTE palvelee tekniikan opiskelijoita järjestämällä useita tapahtumia vuoden aikana, joihin pääset jäsenenä alennettuun opiskelijahintaan tai täysin ilmaiseksi.

Yhdistyksemme toimisto sijaitsee Kotkantien kampuksella 1. kerroksessa pääaulan portaikon luona. Toimistossamme istuu päivisin usein porukkaa ja sieltä voikin tulla vapaasti kyselemään asioista tai muuten vaan juttelemaan kahvikupposen äärellä. Toimistomme vierestä löydät yhdistyksen ilmoitustaulun, jota seuraamalla pysyt tietoisena OTE:n ja OSAKOn järjestämistä tapahtumista. Lisätietoja yhdistyksestämme löydät myös netti- ja Facebook-sivuiltamme. Käy siis tykkäämässä OTE:n Facebook-sivuista ja pysyt ajan tasalla juuri sinua koskevista tapahtumista ja tilaisuuksista.

Oamkin tekniikan opiskelijat OTE ry
Kotkantie 1, 90250 Oulu
www.otery.net
www.facebook.com/OTEry.net
Haalarien väri: keltainen

OTRO ry

Teuvo Pakkalan kadun kampus: liiketalouden koulutus

Oulun Tradenomiopiskelijat – OTRO ry on vuonna 2000 perustettu Oulun ammattikorkeakoulun Teuvo Pakkalan kadun kampuksella toimiva sitoutumaton koulutusalajärjestö. OTROn jäseniksi voivat liittyä kaikki tradenomin tutkintoa opiskelevat Oamkin opiskelijat. OTRO ei peri jäseniltään jäsenmaksua, vaan tekee tiivistä yhteistyötä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (OSAKO) kanssa.

OTRO tarjoaa jäsenilleen edunvalvontaa koulutukseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa, tuutoripalveluja, koordinoi opiskelijatiimejä, järjestää opiskelijabileitä, pyörittää opiskelijakahviota, välittää opiskelijakortteja ja sporttipasseja sekä hankkii ja myy opiskelijahaalareita. OTRO haluaa tehdä opiskelusta Teuvo Pakkalan kadun kampuksella mieluisampaa ja helpompaa. OTRO toimii linkkinä opiskelijoiden ja opettajien välillä, kerää ja välittää palautetta, parannusehdotuksia sekä uusia ideoita.

OTROn toimisto on avoinna pääsääntöisesti arkipäivisin aina kun ovi on auki, sähköpostitse tai hihasta nykäisemällä OTROn hallitukselta voi kysyä apua milloin vain.

OTROn toiminnan näkyvin puoli, opiskelijakahvila Café Càrma, tarjoaa kampuksen aukiolopäivinä kahvia, teetä, välipaloja ja muuta pientä purtavaa, sekä toimistotarvikkeita. Café Càrma toimii opiskelijoiden olohuoneena: kahvioon saa tulla viettämään aikaa vaikkei ostaisi mitään. Càrmasta löytyvät pelikortit, TV ja Wii-konsoli ovat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä.

OTRO on mukana monenlaisessa toiminnassa: bileet ja tapahtumat, opiskelijan edunvalvonta, opiskeluympäristön ja -ilmapiirin kehittäminen, tuutoritoiminta, palautteen, ideoiden ja ajatusten vastaanottaja ja välittäjä (tiimit) sekä yhteistyö opiskelijakunta OSAKOn ja muiden koulutusalajärjestöjen kanssa.

Huom. Oulun tradenomiopiskelijoiden etujärjestö uudistetaan syksyllä 2017 ja se tulee olemaan Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n jäsenyhdistys. Järjestön tavoitteena on toimia linkkinä opiskelijoiden ja opettajien välillä, parantaa opiskelijoiden työelämävalmiuksia sekä toimia jäsentensä edunvalvojana.

Oulun Tradenomiopiskelijat ry (OTRO)
Teuvo Pakkalan katu 19, 90100 Oulu
www.otrory.fi
www.facebook.com/OTROry
Haalareiden väri: mintunvihreä

OULUN RAKENNUSARKKITEHTIOPISKELIJAT ry (ARKKO)

Kotkantien kampus: rakennusarkkitehtien koulutus

Oulun rakennusarkkitehtiopiskelijat ry (Arkko) on kaikkien rakennusarkkitehdiksi opiskelevien ikioma opiskelijajärjestö. Vuonna 2015 perustettu Arkko järjestää rakennusarkkitehtiopiskelijoiden yhteishenkeä nostattavia tapahtumia ja ekskursioita, toimii linkkinä työelämään sekä osallistuu rakennusarkkitehtikoulutuksen kehittämiseen. Liittyminen tapahtuu näppärästi osoitteessa www.bit.ly/liityarkkoon.

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voit olla yhteydessä puheenjohtajaan tai muihin hallituksen jäseniin. Uudet toimijat ovat aina tervetulleita, joten laita rohkeasti viestiä, jos haluat lähteä mukaan järjestömme toimintaan!

Oulun rakennusarkkitehtiopiskelijat ry (Arkko)
Niilo Heinonen, puheenjohtaja
www.facebook.com/oulunrakennusarkkitehtiopiskelijat
http://bit.ly/liityarkkoon

TANSSINOPETTAJAOPISKELIJAT ry

Kotkantien kampus: tanssinopettajien koulutus

Tanssinopettajaopiskelijat ry on vastikään perustettu yhdistys tanssinopettajaksi opiskeleville. Yhdistys on tuore ja tiivis yhteisö, joka ajaa tanssin ja opettajuuden asiaa sekä tanssinopettajaksi opiskelevien etuja opinnoissaan ja tulevaa työelämää ajatellen.

Tanssinopettajaopiskelijat ry
Maiju Laurila, puheenjohtaja
laurila.maijuss(at)gmail.com

TRAPESTI oy

Trapesti on vuonna 2003 perustettu opiskelijayritys, joka toimii Teuvo Pakkalan kadun kampuksella. Se tarjoaa markkinointiviestinnän, taloushallinnon ja digitaalisen median palveluita. Toiminnassa hyödynnetään Oamkin opiskelijoiden vahvuuksia ja sen tavoitteena on opiskelijoiden työelämäyhteyksien ja liiketaloudellisen osaamisen edistäminen. Trapestin toimisto löytyy Teuvo Pakkalan kadun kampuksen kellarista.

info@trapesti.fi
www.trapesti.fi

ULTRA RY

Tradenomiopiskelijoiden ammattiliitto

Oulun tradenomiopiskelijayhdistys Ultra ry toimii Tradenomiliitto TROL:n paikallisyhdistyksenä Oulussa. Ultra tarjoaa jäsenilleen laajan kattauksen monipuolisia jäsenetuja. Jäsenyys on ilmainen ja jäseneksi voi liittyä kuka tahansa tradenomi- tai bba-opiskelija. Ultran järjestämät tapahtumat vaihtelevat opiskelijan työelämävalmiuksien parantamiseen tähtäävistä seminaareista aina yhteiskuljetukseen kohti Tradenologia-opiskelijatapahtumaa.

Oamkin tekniikan opiskelijat OTE ry
Kotkantie 1, 90250 Oulu
https://www.facebook.com/TradenomiopiskelijayhdistysUltra
http://www.ultrary.fi/
ultra-hallitus@students.oamk.fi/
Teuvo Pakkalan kadun kampus
A-siiven alin kerros

Oulun insinööriopiskelijat OIO ry

Insinööriopiskelijoiden ammattiliitto

Oulun insinööriopiskelijat OIO ry on Oulun alueella toimiva Insinööriopiskelijaliitto IOL:n paikallisyhdistys. OIO ry:n tehtävänä on jäsenistönsä ammatillisten, yhteiskunnallisten, sekä muiden mahdollisten asioiden ajaminen paikallisella tasolla.

OIO järjestää lukuvuoden aikana tapahtumia opiskelijoille. Luvassa on mm. Biljarditurnaukset keväisin ja syksyisin, ja vappuna perinteinen Tynskän työntö!

Oulun Insinööriopiskelijat OIO ry
Kotkantie 1, 90250 OULU, huone 3330