Oulun kaupunki

Oulun kaupunginjohtajan tervehdys

Tervetuloa Ouluun!

Hienoa, että olet valinnut opiskelupaikkakunnaksesi juuri Oulun. Ensimmäiset hetket uudessa koulussa ja kaupungissa ovat tärkeitä, niiden myötä syntyy tunne siitä, miten opiskelu on käynnistymässä. Oulun kaupunki pyrkii tekemään parhaansa, että tulet viihtymään Oulussa.

Tänä vuonna vietetään Suomi 100 -juhlavuotta. Oulu on 412 vuotta vanha, vaikkakin Uusi Oulu perustettiin vuonna 2013 viiden kunnan kuntaliitoksen myötä. Oulussa on hieman yli 200 000 asukasta ja oululaisten keski-ikä on noin 38 vuotta. Oulu on eurooppalaisittain väestöltään nuori kaupunki.

Oulun ammattikorkeakoulu on hyvä valinta. Korkeatasoinen ja monipuolinen koulutus luovat hyvät edellytykset työpaikan saamiselle. Tulevaisuudessa arktisen alueen merkitys kasvaa ja Oulu valtaa alaa alueen merkittävänä toimijana.

Opiskelijat ovat Oululle tärkeitä. Korkeasti koulutetut nuoret edesauttavat kaupunkia menestymään ja luovat innovaatioita. Opiskelijat lisäävät Oulun elinvoimaa ja vilkastuttavat kaupunkikulttuuria. Oulun kaupunkistrategiassa tavoitteena on, että Oulu olisi Suomen paras opiskelukaupunki, mikä tietysti edellyttää kaupungilta konkreettisia kehittämistoimenpiteitä.

Muistathan, että elämä ei ole kuitenkaan vain opiskelua. Oulussa on hyvät harrastusmahdollisuudet eli vaihtoehtoja vapaa-aikaan, kulttuuriin, liikuntaan ja virkistymiseen. Oululla on hyvä maine pyöräilykaupunkina, pyöräilyä harrastetaan Oulussa ympäri vuoden. Uudistuva Kuusisaari -tapahtumapuisto antaa puitteet kesätapahtumille, kuten puistokonserteille ja musiikkifestivaaleille. Lisäksi Sinun kannattaa hyödyntää oppilaitoksesi tarjoamat kansainväliset harjoittelu- ja opiskelujaksot. Kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta arvostavat oululaiset työnantajatkin.

Toivotan Sinulle intoa ja iloa opiskeluun sekä menestystä työmarkkinoilla!

Päivi Laajala
Kaupunginjohtaja