Oulun ammattikorkeakoulu

Kuva: Salla Laurila

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta!

Olemme kaikki joskus uuden alussa. Niin olet Sinäkin nyt, aloittaessasi opinnot Oulun ammattikorkeakoulussa. Apunasi opiskelusi alkutaipaleella ovat toiset opiskelijat, tuutorit, jotka ovat vastikään olleet samassa tilanteessa – uusina opiskelijoina uudessa opiskeluympäristössä. Olet ehkä tavannut tuutorisi jo pääsykokeissa, he ovat tukenasi aloitusviikon ja koko ensimmäisen opiskeluvuotesi ajan. Olet itsekin vuoden päästä kokeneempi opiskelija, ja ehkä vuorostasi autat tulevia uusia opiskelijoita opiskelutaipaleen aloittamisessa.

Myös oman alasi koulutusalajärjestö ja opiskelijakunta OSAKO ovat sinua varten. Molemmat perustuvat opiskelijoiden vapaaehtoisuuteen ja haluun toimia yhdessä. Sinäkin voit liittyä koulutusalasi opiskelijajärjestöön ja hakea sen hallitukseen, osallistua tutkinto-ohjelmaasi kehittävään Oamkin tiimiin tai OSAKOn eri tiimeihin ja vapaa-ajan kerhoihin. Samalla kun kartutat ammatillista osaamistasi, kehität monenlaisia taitoja, kuten yhteistyö- ja esiintymistaitoja ja luot sosiaalista verkostoa työelämään siirtymistä varten.

Oamkin opiskelijana sinulla on erinomaiset mahdollisuudet suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Vuosittain noin 250 oamkilaista suuntaa maailmalle vaihto-opiskelemaan tai työharjoitteluun. Vaihto on loistava tilaisuus kehittää kielitaitoa, oppia toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden suorittaa opintoja, joita Oamkissa (tai koko Suomessa!) ei välttämättä ole tarjolla.

Olemme opiskelijakunnassa koonneet sinua varten Uuden opiskelijan oppaan, jonka avulla saat nopeasti käsityksen mitä kaikkea Oamkilla ja opiskelupaikkakunnallasi on tarjolla. Kun lataat oppaan Oamkin mobiilisovelluksesta, on se aina mukanasi. Voit tarvittaessa vaikkapa tarkistaa minkä alan opiskelijoille tietty haalariväri kuuluu! OSAKOa esittelevästä osiosta löydät ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen - suosittelemme tekemään tilauksen hyvissä ajoin elokuuta varten. Oppaasta löydät opiskelijakunnan jäsenedut kartan muodossa.

Olipa tarkoituksesi keskittyä tiukasti opintoihin tai osallistua opiskelijaelämän rientoihin, me opiskelijakunnassa toivomme, että opiskeluaikasi on ikimuistoinen. Olet nyt osa oamkilaisia, tervetuloa joukkoon!

Anne Kurkela
Päätoimittaja, Uuden opiskelijan opas
Koulutussihteeri, Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO