Kansainvälisyys

Opinnot

Oamkissa on vuodesta 2015 alkaen sisällytetty kaikkiin tutkinto-ohjelmiin vähintään 30 opintopistettä englannin kielistä opetusta. Nämä opinnot voit suorittaa joko Oamkissa tai ulkomailla vaihto-opiskelijana.

Kansainvälisten opiskelijoiden tuutorointi

Oamkissa on kolme englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa, joissa opiskelee yhteensä n. 300 opiskelijaa. Lisäksi Oamkiin saapuu vuosittain noin 300 vaihto-opiskelijaa. Heistä jokaiselle nimetään kansainvälinen tuutori eli tuttavallisemmin kv-tuutori. Kv-tuutori auttaa opiskelijaa pääsemään alkuun uudessa ympäristössä ja opastaa käytännön asioissa. Parhaimmassa tapauksessa kansainvälisestä opiskelijasta ja kv-tuutorista tulee elinikäiset ystävät. Haluaisitko sinäkin kv-tuutoriksi? Opiskelijakunta OSAKO hakee uusia kv-tuutoreita joka kevät.

Opiskelu ja harjoittelu ulkomailla

Oamkin opiskelijana sinulla on erinomaiset mahdollisuudet suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Vuosittain noin 250 oamkilaista suuntaa maailmalle vaihto-opiskelemaan tai työharjoitteluun. Vaihto on loistava tilaisuus kehittää kielitaitoa, oppia toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden suorittaa opintoja, joita Oamkissa (tai koko Suomessa!) ei välttämättä ole tarjolla.

Vaihtoon voit lähteä aikaisintaan toisena opiskeluvuotena. Opiskeluvaihtoon seuraavalle lukuvuodelle haetaan tammi-helmikuussa. Harjoitteluvaihtoon erillisiä hakuaikoja ei ole. Molempiin on tarjolla apurahaa.

Vapaa-aika

Kansainvälistyäkseen ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs opiskelemaan! Kaikki kansainvälisistä asioista kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita opiskelijakunta OSAKOn kansainvälisyystiimiin, joka kokoontuu kuukausittain suunnittelemaan yhteistä vapaa-ajantoimintaa suomalaisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille. Lisäksi OSAKO järjestää vuosittain useita kansainvälisille opiskelijoille suunnattuja retkiä, joille myös suomalaiset ovat lämpimästi tervetulleita.