OSAKO, opiskelijakuntasi

OSAKO eli Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta on Oamkin opiskelijoiden oma yhteisö. OSAKOn tärkein tehtävä on ajaa Oamkin opiskelijoiden etua. Lisäksi OSAKO tarjoaa jäsenilleen useita palveluja ja järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

Suomessa lain mukaan jokaisella ammattikorkeakoululla on oltava oma opiskelijakunta. OSAKOlla on yli 4500 jäsentä ja se on Suomen suurimpia opiskelijakuntia. Jokainen Oamkissa opiskeleva tutkinto-opiskelija voi liittyä OSAKOn jäseneksi. Merkiksi jäsenyydestään he saavat opiskelijakortin, joka oikeuttaa paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelija-alennuksiin.

OSAKOn porukka tulee esittäytymään ryhmällesi opintojen alkuvaiheessa, eli tapaamme pian! Sillä välin voit tutustua meihin kotisivuillamme.

Monista opiskelijatapahtumista on tullut oamkilaisten yhteisiä perinteitä. Insinööriopiskelijoiden Tynskän työntöön osallistuu vappuviikolla kaikkien alojen opiskelijoita. Kuva: Valtteri Törmänen.

Opiskelijan asialla

Opiskelijakunnan kaiken toiminnan lähtökohtana on opiskelijoiden etu ja hyvinvointi – onhan opiskelijakunta olemassa nimenomaan opiskelijoita varten. OSAKO edustaa Oamkin opiskelijoita erityisesti koulutuksen kehittämiseen ja opiskeluhyvinvointiin liittyvissä asioissa, esimerkkeinä vaikkapa opiskeluterveydenhuolto, palautekäytännöt ja liikuntamahdollisuudet. OSAKO osallistuu Oamkin sisäisiin työryhmiin ja vaikuttaa paikallisiin päättäjiin.

Opiskelijakunta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua yhteisten asioiden ajamiseen. Voit lähteä mukaan esimerkiksi tuutoritoimintaan tai edustajaksi omaan tutkinto-ohjelmatiimiisi.

Palveluja jäsenille

OSAKO tarjoaa jäsenilleen useita palveluja:

  • OSAKOn toimistolla on välinevarasto, josta saat veloituksetta lainaan vaikkapa makuupussin, luistimet, frisbeegolf-kiekkoja tai mölkyn. Jäsenenä voit myös varata toimistomme olohuoneen esimerkiksi leffailtaa varten.
  • OSAKOn porukka tarjoaa opiskelijoille tukea ja neuvoja erilaisissa opintoihin ja opiskeluun liittyvissä tilanteissa. Olethan rohkeasti meihin yhteydessä, jos jokin askarruttaa! Opiskelijakunta on myös kouluttanut häirintäyhdyshenkilöitä, jotka osaavat auttaa tilanteessa, jossa opiskelija on kokenut tai epäilee kokeneensa häirintää.
  • OSAKO julkaisee neljästi vuodessa opiskelijalehti Osakolaista. Lehden saat veloituksetta kampukseltasi. Lehdessä käsitellään ajankohtaisia Oamkin opiskelijoiden arkeen liittyviä aiheita ja ilmiöitä.

Oamkilaista opiskelijakulttuuria

Opiskelijakunta järjestää vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia. Perinteiksi muodostuneita tapahtumia ovat esimerkiksi laskiaisen mäenlaskukisa, vappuaaton rastisuunnistus, uusien opiskelijoiden Tour d’Oulu -kaupunkisuunnistus, lukuvuoden avajaisjuhla Preludi ja Halloween. Lisäksi OSAKO järjestää kansainvälisiä illanviettoja ja päiväretkiä, perheellisille opiskelijoille suunnattuja tapahtumia, hyvinvointiin liittyviä tempauksia sekä erilaisia koulutuksia ja infotilaisuuksia. Tapahtumat ovat aina OSAKOn jäsenille halvempia tai jopa ilmaisia.

Tuutorointi

Kun aloitat opintosi Oamkissa, ryhmääsi ohjaa yksi tai useampi tuutori. Tuutorit ovat opiskelijakunnan kouluttamia opiskelijoita, jotka ovat ryhmän tukena erityisesti opintojen alkuvaiheessa. Tuutorit auttavat sinut alkuun kertomalla koulun käytänteistä sekä tutustuttamalla sinut tärkeisiin paikkoihin – ja tietysti toisiin opiskelijoihin.

OSAKO kouluttaa myös hyvinvointituutoreita eli liikunta- ja kulttuurituutoreita. Heidän kanssaan pääset kokeilemaan uusia liikuntalajeja ja tutustumaan alueen kulttuuritarjontaan. Kokoa siis porukka ja kerro mitä lajia tai aktiviteettia haluaisitte kokeilla opiskelijakunnan kotisivuilta löytyvällä lomakkeella www.osakoweb.fi/liikunta-kulttuuri-ja-hyvinvointi.

Näin tavoitat meidät

Sinua palvelevat OSAKOn toimisto Välkkylässä ja kampuksilla sijaitsevat palvelupisteet

OSAKOn toimisto

Kajaanintie 32 D 61, 90130 Oulu
Avoinna ma-to 10–16, pe 10–15
www.osakoweb.fi


Palvelupisteet

Oamkissa toimii viisi koulutusalajärjestöä, jotka ylläpitävät OSAKOn palvelupisteitä. Palvelupisteeltä saat apua opiskelijakorttiasioissa ja voit esimerkiksi ostaa lippuja OSAKOn tapahtumiin.

Kotkantien kampus

  • Tekniikan ala: OTE ry:n myymälä (kampuksen pääaula)
  • Luonnonvara-ala: Luva ry:n toimisto (1. krs, F-siipi)
  • Kulttuuriala: Kultti ry:n toimisto (2.krs)

Teuvo Pakkalan kadun kampus

  • Outo ry:n toimisto ja Café Càrma (kellarikerros)

Kontinkankaan kampus

  • OSASTO ry:n toimisto (kampuksen pääaula)

Tarkistathan aukioloajat palvelupisteeltä.

Lukuvuoden avajaistapahtuma Preludi kokoaa oamkilaiset Ouluhalliin. DJ fiilistelee OSAKOn vuoden suurinta tapahtumaa. Kuva: Mikko-Pekka Karlin.
MAINOS