Oulun kaupunki

Kuva: Oulun kaupunki

Oulun kaupunginjohtajan tervehdys

Tervetuloa Ouluun!

Olet valinnut opiskelukaupungiksesi Suomen viidenneksi suurimman kaupungin, Oulun. Ensimmäiset hetket uudessa kaupungissa ja uusien opintojen parissa ovat tärkeitä ja ikimuistoisia. Ne palautuvat mieleen vielä vuosienkin päästä, ja siksi toivon, että Sinulle nämä hetket ovat täynnä mielenkiintoisia ja mukavia asioita.

Reilun 200 000 asukkaan Oulu tunnetaan niin Suomessa kuin maailmalla korkeasta osaamisestaan ja koulutustasostaan, nuoresta väestöstään ja innovatiivisuudestaan. Täällä on pitkät perinteet yritysten, oppilaitosten ja julkisen sektorin mutkattomalla yhteistyöllä. Sen avulla Oulussa on kehitetty milloin langatonta tietoliikennetekniikkaa ja hyvinvointiteknologiaa, milloin kansainvälistäkin huomiota kerääviä tapahtumia, joissa on annos luovaa, pohjoista hulluutta.

Uskon, että viihdyt Oulussa. Täällä Sinulla on mahdollisuus oppia uusia asioita ja kehittyä valitsemallasi alalla. Oulu tarjoaa myös erinomaiset puitteet opiskelijaelämälle. Reilun 20 000 korkeakouluopiskelijan joukko takaa, että tapahtumia riittää. Kaupungissa on erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen harrastamiseen oli sitten kyse liikunnasta, kulttuurista tai muusta virkistäytymisestä. Oululainen asuu kohtuuhintaisesti, palvelut ovat lähellä ja julkinen liikenne kehittyy jatkuvasti. Täällä on myös erinomaiset pyöräilyolosuhteet ympäri vuoden. Uuteen kotikaupunkiin kannattaakin tutustua vaikka pyörän satulasta maisemia katsellen.

Opiskelijat ja osaajat ovat Oululle tärkeitä, ja siksi teemme jatkuvasti töitä kaupungin viihtyisyyden ja houkuttelevuuden parantamiseksi. Oulu on hakemassa Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta vuodelle 2026, ja teillä opiskelijoilla on tärkeä rooli kaupungin tapahtumatarjonnan ja kaupunkikulttuurin monipuolistamisessa. Myös kansainvälistymisessä nuoret ja korkeakoulut ovat tärkeitä airuita. Sinun kannattaakin hyödyntää oppilaitoksesi tarjoamat kansainväliset harjoittelu- ja opiskelujaksot. Kielitaitoa ja kansainvälistä kokemusta arvostavat oululaiset työnantajatkin.

Toivotan Sinulle runsaasti innostusta opintoihin, antoisia opiskeluvuosia Oulussa ja menestystä työelämään sitten, kun se aika koittaa.

Päivi Laajala
Kaupunginjohtaja