Kuva: Oulun kaupunki

Liikkuminen Oulussa

Oulussa liikkuu parhaiten jalan, pyörällä, joukkoliikenteellä tai autolla. Opiskelijoiden suosituin liikkumismuoto Oulussa on ehdottomasti pyöräily, sillä laaja ja hyväkuntoinen tieverkko lyhyillä etäisyyksillä on ehdottomasti halvin liikkumismuoto.

Ouluun on helppo saapua niin etelästä kuin pohjoisesta. Suomen viidenneksi suurimpana kaupunkina Ouluun kulkee helposti lentäen, junalla tai linja-autolla tai autolla.

Oulun joukkoliikenne ja Waltti-kortti

Ouluun on helppo saapua niin etelästä kuin pohjoisesta. Suomen viidenneksi suurimpana kaupunkina Ouluun kulkee helposti lentäen, junalla tai linja-autolla tai autolla.

Oulun joukkoliikenteen sivuilta voit helposti selvittä reitit ja aikataulut linja-autoille sekä katsoa lippujen hinnat. Oulunliikenne.fi -sivuilta selvität nopeasti linja-autoreitin kahden kohteen välillä. Oulussa toimivat hyvin myös joukkoliikenteen mobiilisovellukset kuten esim. Nysse, josta näet reaaliaikaisesti linja-autojen sijainnin. Oulussa 17-24 vuotiaat matkustavat nuorisolipun hinnalla.
www.oulunjoukkoliikenne.fi/
www.oulunliikenne.fi/#/joukkoliikenne

Oulun kaupungin ydinalueella liikennöi Citybussi, joilla on kolme linjaa A Värttö-Toripakka, B Medipolis-Toripakka ja C Limingantulli-Toripakka. www.oulunjoukkoliikenne.fi/citybussi

Waltti-kortilla matkustat aina kertahintoja edullisemmin. Waltti-kortin hinta on 3€, mutta korttimaksua ei peritä, mikäli hankit ensimmäisen Waltti-kortin ja lipputuotteen netistä. www.oulunjoukkoliikenne.fi/mobiililippu

Kertalippuja voit ostaa käteisellä kuljettajalta tai mobiililippuina (mobiililippuihin lisätään hintaan maksutapalisä 0,20€). Vuorokausilippuja (24h) on mahdollista ostaa vain mobiililippuina (maksutapalisä 0,50€). https://nettilataukset.waltti.fi/

Oulun rautatieasema
www.vr.fi
Oulun rautatieasema sijaitsee Keskustan itälaidalla osoitteessa Rautatienkatu 11a, 90100 Oulu. Junalippuja voit ostaa netista VR:n www-sivuilta, asemalla olevista lippuautomaateista tai palvelupisteeltä (ma-pe 8.15-18.10, la-su suljettu).

Oulun lentoasema
https://www.finavia.fi/fi/oulu/
Oulun lentoasema sijaitsee Oulunsalossa. Kätevimmin lentoasemalle pääsee linja-autolla numero 9. Matka keskustasta kestää noin puoli tuntia.

Kaukoliikenteen bussit
www.matkahuolto.fi/
www.onnibus.com/fi/index.htm
Oulussa liikennöivät Matkahuollon linja-autot sekä Onnibussit. Nettisivuilta löydät ajankohtaiset tiedot linja-autojen reiteistä ja hinnoista.

Taksi ja halpataksipalvelu Kyyti
www.oulunaluetaksi.fi, www.otaksi.fi puh. 0600 30081
https://kyyti.info/halpataksi/ mobiilisovellus Tuup

MAINOS